Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!

Prijs & Verkooppunten

Dit geweldige mooie boek is voor

Kleurtechnieken workshop - Julia Woning

Beschrijving van de uitgever: BBNC

Uitgever

'In deze 'Kleurtechniekenworkshop' is kunstenares Julia Woning je ultieme gids bij het kleuren. Zij begeleidt je van begin tot eind en bij elke stap van het proces. Het begint allemaal met het juiste gereedschap en een beetje voorkennis: je kleurmateriaal en de kleurenleer. Je leert in haar workshop alles over de meest gebruikte materialen, wat hun eigenschappen zijn en hoe je ze het best tot hun recht laat komen. Van kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, waterverf, markers en gel- en glitterpennen tot de doezelaar, wit als kleur en gum als kleurmateriaal. Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde kleurtechnieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduw en lagen. Ook laat ze verschillende mix-media zien, het effect van blenden en het gebruik van terpentine en babyolie.* Veel achtergrondinfo over kleurmaterialen en hun eigenschappen* Een perfecte balans tussen instructiepagina's & inspirerende voorbeelden en witruimte om zelf te oefenen* Landscape-formaat geeft volop ruimte om te schetsen en uit te proberen

Auteur

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken, agenda voor volwassenen uit en de Dierenkleurboeken. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op http://www.juliawoning.com/.

Uiterlijk

Het is een niet al te groot boek met een paperback kaft.Door de grootte neem je het erg makkelijk mee wat voor ons kleur fanaten erg makkelijk is.De voorkant is rustig gehouden maar toch valt het op de een of andere manier op en trekt het je aandacht.Ik denk dat het door de gekleurde letters van het woord kleur komt.Boven het woord zie je allemaal verschillende materialen om te kunnen kleuren.De rest van de voorkant is in een mooie bruine kleur dat verloopt zich van licht boven na iets donkere na beneden.

Kwaliteit

Wauw wauw en nog een wauw, wat een geweldig boek.Je kunt van beginner tot gevorderden heel erg goed vooruit in dit boek.Door de duidelijke uitleg en oefen mogelijkheden is dit het perfecte boek om je kleurtechnieken onder de knie te kunnen krijgen.Door het dikke papier wat bijna karton is kun je echt met alle materialen je hart ophalen.Zelf als je met alcohol markers aan de gang gaat hebben ze meegedacht door de achterkant leeg te laten i.v.m. het doordrukken. Ik heb 5 verschillende technieken uitgeprobeerd voor deze review.Door stap voor stap de instructies en tips te lezen is hier op een leuke en makkelijke manier door te komen.Ik heb in dit boek echt allemaal budget materialen gebruikt en ook daar zijn de technieken zeer geschikt voor.Een echte aanrader is dit boek voor elke kleur fanaat..Al met al een boek wat elke kleur fanaat in huis zou moeten hebben.

Resultaat

Ik heb voor jullie 5 verschillenden kleur technieken uit geprobeerd met alleen maar budget materialen.Hier onder de beschrijving van de 5 materialen die ik gebruikt heb in dit boek.

Opdrachten

Opdracht 1:

Kleurtechniek kleurpotloden: gekleurd met het Bruynzeel keverblik.Na een stuk kleurenleer en het kleurenwiel te hebben gekleurd, ben ik gaan oefenen in het boek.Daar is een speciale bladzijde in het boek voor gemaakt.Ook krijg je een duidelijke uitleg van hoe je de kleuren het beste kunt mengen.Na de theorie en oefenperiode ben ik het in de praktijk gaan uitvoerden.Wat super leuk om na de tips en adviezen dit in de praktijk te brengen.Ik ben ook erg blij met het resultaat.Opdracht 2:

Kleurtechniek pastelkrijt: gekleurd met de van Eyck soft pastel krijtjes van de Action.Ook weer een super duidelijk uitleg met tips en trucks die je eerst kunt oefenen en nadien kunt toepassen.Je krijgt duidelijk uitleg in de verschillende soorten pastelkrijt en hoe je ze op verschillende manieren kunt toepassen in je werk.Was weer super leuk om dit in de praktijk uit te kunnen voeren.Opdracht 3:

Kleurtechniek viltstiften: gekleurd met de Staedtler viltstiften van de Boekenvoordeel.Zoals bij alle technieken hier ook weer een stukje theorie met duidelijke uitleg wat er mogelijk is met viltstiften.Ook beschrijft ze de mogelijkheid om te gaan aquarelleren met viltstiften. (dit heb ik nog niet gedaan)Door het dikke papier drukken de stiften absoluut niet door, ik was hier wel bang voor.Zeker omdat er een stuk uitleg op de achterkant stond.Na alle tips en adviezen was het prettig dit te kunnen uitvoeren.Nu je bepaalde dingen over stiften weet kleur je toch heel anders en ga je op een andere manier na je plaat kijken.Opdracht 4:

Kleurtechniek markers: gekleurd met de Twinmarkers van de Action.Hier ook eerst op me gemak de uitleg lezen, en eerst lekker gaan oefenen.Vooral over het mooie kleurverloop heb ik erg veel geleerd en dit ook kunnen toepassen in de praktijk.Alle markers drukken door omdat ze op alcohol basis zijn.Ik vond het super geweldig dat ze hier in het boek echt rekening mee heeft gehouden door de achterkant wit te laten zodat je deze plaat ook echt kan gebruiken om te oefenen.Persoonlijk vond ik de twinmakers voor de grotere oppervlakten minder goed werken.Opdracht 5:

Kleurtechniek gelpennen: gekeurd met de gelpennen van de Action, Wibra en Lidl.Een korte uitleg wat er met gelpennen mogelijk is, en waarvoor ze eigenlijk uitgevonden zijn.Heb er heerlijk mee gekleurd en inderdaad ondervonden dat als je het niet goed laat drogen je het uit gaat smeren op de plaat.Dit is erg jammer.Je moet echt gelpennen goed laten drogen en erg goed opletten.Maar ze werken er fijn.